2013. szeptember 24., kedd

Euro Truck Simulator 2 teszt


Ki ne ismerné az SCS Software által készített 18 Wheels of Steel sorozatot? Na ugye hogy mindenki ismeri! Most is ők heggesztettek össze egy kamionos játékot, csak hogy ez a játék most az öreg kontinensen játszódik..



Nos lássuk az alaphelyzetet, van egy kezdő sofőrünk, kiválasztjuk a kedvenc márkánkat, majd kitaláljuk melyik városban szeretnénk kezdeni a játékot, és máris azt vesszük észre hogy az országutakat rójuk. Elég hamar kapunk is egy SMS-t a Banktól, hogy szívesen adnak nekünk kölcsön, és már meg is van az első saját kamionunk, innentől már csak felfelé vezet az út, saját vállalkozás, saját garázs, saját kamion.

A játék térképe Nyugat, és Dél-Európába kalauzol el minket, de át vonatozhatunk akár Angliába is. A legújjabb letölthető tartalomban kap helyet Közép és Kelet-Európa, benne Magyarország 2 városával.  A térkép nagy és nyitott, nincsenek lezárt utak vagy láthatatlan falak, csak a végtelen szabadság. A fuvarokat saját magunknak vállaljuk el, és osztjuk be hogy mikor kívánunk dolgozni, hát nem mindenki egy ilyen munkahelyről álmodik?:)

A kamionok között megtalálhatóak többek között a Scania, a Mercedes és a Volvo gépei is, de a sor itt nem ér véget, de mindent nem írok le! Néhány furcsa márkával is találkozhatunk, ezekre a Kiadó nem kapott licenset, ezért van így, de ezek nagy részét azóta már megkapták és pótolták patchek kíséretében. A kamionjaink teljesen testre szabhatóak, ha nekünk úgy tetszik akkor mehetünk jobb kormányos kamionnal is, lehet nagyobb motorokat venni beléjük, nagyobb kasztnit stb.. a változtatások sora hosszú.

Ha jól megy a vezetgetés újabb kamionokat vehetünk amikbe sofőröket bérelhetünk fel, így még több pénzt kereshetünk. Ezekhez az újabb kamionokhoz persze nagyobb/több garázs is szükséges.

A fuvarokért tapasztalati pontokat kapunk, és szintlépéses rendszer van, az így kapott pontokat, pedig képességekre válthatjuk be, amelyekkel hosszabb utakra indulhatunk, gyúlékony vagy veszélyes rakományt is szállíthatunk, vagy épp sürgős fuvarokat vehetünk fel.

A játék grafikája szép, a tájak változatosak, és az utak is, vasúti átjárók, hidak, kereszteződések tűzdelik. A mesterséges intelligencia, már ha van egyáltalán ilyen a játékban, eléggé buta, a forgalom többi résztvevője simán kihajt elénk, belénk jön oldalról illetve közúton előzgetnek, és hát nem egyszer előfordul hogy szembe jönnek velünk, de arra is van példa hogy elsőbbséget adnak nekünk vagy lelassítanak hogy elférjünk.

Összességében nem lett rossz játék, vannak gyermeteg hibái a játéknak, de reméljük hogy kijavítják őket!

Pozitív: -sok kamion, nagy és teljesen bejárható térkép, szép grafika.
Negatív: kisebb hibák, buta AI

Grafika: 10/8
Játékmenet: 10/7
Szimuláció: 10/7




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése